Must haves bij heupdysplasie

Inmiddels zit Nola al weer ruim een week in de pavlik bandage. Helaas zijn wij in deze week ook tegen een aantal dingen aangelopen. Vooral een ontevreden meisje wat zich geen houding meer weet te geven. Ging het weer even goed dan gaat het zo de volgende dag weer een heel stuk minder. Erg frustrerend voor haar en ons als ouders. Daarom ben ik opzoek gegaan naar de must haves voor ouders met een kindje in een spreidbroek. Nu weet ik niet of het voor alle broekjes hetzelfde geldt, het is natuurlijk (meestal) getest met een pavlik bandage. 

Doomoo seat
Een hele dure aanschaf als je hem nieuw koopt, maar ik denk wel het geld meer dan waard. Dit is een zitzak voor je baby/dreumes/peuter (tot 30 kilo). Je kindje kan er lekker in liggen en de beentjes kunnen ook naar buiten toe worden neergelegd. Het zitvlak is zo groot dat de beentjes niet in de lucht hoeven te bengelen zoals bij vele wipstoeltjes het geval is. Ik raad aan op internet te zoeken of via marktplaats zodat je een goede deal kunt krijgen. 

Slaapzakje
Nola slaapt in een slaapzak. Helaas zijn de reguliere slaapzakken te smal. Ik heb me laten vertellen dat de slaapzak van de hema en de primark iets breder zijn dus die zouden misschien wel passen. Die van de hema ga ik later zelf proberen (als ik hem van mijn moeder kan lenen). Anders kreeg ik nog de tip om de naad van de slaapzak los te halen en er een stuk stof tussen te zetten. Dat is natuurlijk ook een goed idee. Verder kun je de speciale slaapzakjes ook via marktplaats vinden. 

Kleding
Een spijkerbroek of broekje wat veel plooien geeft zit niet lekker als je er iets omheen moet doen (van de pavlik). Daarom hebben wij of een legging of een marjo aan bij Nola. Met een leuke shirtje, rokje of jurkje staat dat super leuk. Bij de hema hebben ze broekjes voor 2,95, soort jogging. Die zijn dun en zitten er ook goed onder. Er zijn ook speciale kleertjes, maar ook hier geldt weer dat dit prijzig is. Ik zou deze dan proberen via marktplaats te krijgen, maar voor nu gaat het zo prima. 


Autostoel/wandelwagen
Nola zit nog in haar maxi cosie en met een handdoek onder haar billen is dat wel te doen. Niet te lange in de auto en het gaat prima. Zelfde geld voor de wandelwagen, maar dan een handdoek onder haar beentjes. Dan vallen ze iets over de rand heen omdat de wagen wat smal is. Mocht je een autostoeltje nodig hebben dan kun je deze huren bij maxi cosie. Er is een speciale, opel hd, stoel voor kinderen in een spreidbroekje. Zelfde geld voor een kinderwagen. Ook deze kun je huren, speciaal voor kinderen in een spreidbroekje. Zelf doen we dat dus niet, in een gewone buggy kunnen ze overigens ook prima zitten. 

Voedingskussen
Voor Nola hebben we van een voedingskussen een mooi nestje gemaakt. Daar kan ze ook lekker in liggen. Of we gebruiken het voedingskussen als steuntje onder haar beentjes. Ze is nogal wild en trapt zo snel de handdoek weg. Het voedingskussen is voor ons de oplossing daarvoor. 

Kinderstoel
Nola zit nog in de newborn set van stokke en kan daar ook prima in zitten met haar spreidbroek. Als ze echt zelf kan zitten dan moeten we even kijken of ze er in past met een spreidbroek (mocht ze deze nog aan hebben). Anders kun je een mini monkey mini chair gebruiken. Een tuigje dat je kindje goed blijft zitten en deze past goed bij de stokke trip trap stoel, maar ook bij andere kinderstoelen. Een andere optie is een ouderwetse kinderstoel waarbij er meer ruimte is voor de beentjes. 

Dit waren mijn must haves voor jullie. Mochten jullie vragen hebben of iets willen weten, kijk dan op deze facebook pagina. Hebben jullie nog een must have die er niet tussen staat? Ik lees het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *