Mamachallenge #2: Het regent, hoera voor netflix!

Iets wat je niet wilt in de vakantie is regen. Of eigenlijk is die regen niet zo erg, maar je wordt er zo loom van. Echt naar buiten om te spelen vind ik niet handig met Nola erbij dus dat gaat niet. Het weer de afgelopen dagen is niet echt heel denderend dus zitten we veel binnen. En wat doe je dan? Soms komen de muren op ons af en kan vooral ook Luca zijn ei niet kwijt. Gelukkig hebben we netflix en zijn daar een aantal hele leuke kinderprogramma’s op te zien. 

Het voordeel van netflix

Op een aantal keer na dat netflix het niet deed (te veel gebruik van gemaakt door de kinderen?) is netflix echt heel fijn. Er staan zo veel programma’s op dat er altijd wel iets is dat je kindje leuk vind. Je kunt series kijken of een flim. Die laatste zie ik nu steeds meer naar voren komen nu het vakantie is. Ze geen namelijk ook aanbevelingen op wat je al gekeken hebt en wat andere kijken. Je kunt een speciaal stukje maken voor je kinderen waarin dus ook voornamelijk kinderseries te zien zijn. Het is allemaal wel geschikt voor kinderen, heel fijn! Je kunt ook fijn door kijken. Niet 1 aflevering maar alles wat er beschikbaar is. En je kunt kiezen, niet hopen dat ze toevallig net de favoriet van je kind uitzenden. Helaas hebben ze niet alles (mijn ouders hadden bijvoorbeeld de Nederlandse Dory film, wij alleen de Engelse), dus het is soms toch nog een teleurstelling.

Onze favorieten

Een artikel over netflix zonder favorieten kan natuurlijk niet. Ik pak ze maar gewoon van beide kinderen. Het meeste vinden ze namelijk beide wel leuk. Beter gezegd, Luca vind het meeste wel leuk en Nola moet met hem mee kijken. Ze vind het niet altijd leuk helaas. Dus dan mag eerst Luca een aflevering kijken en daarna Nola.

Favorieten kinderseries en kinderfilms op netflix

Word party – gewoon een Nederlands gesproken serie over 4 kleine dieren die woorden gaan leren van de grote kinderen (jou kind dus). Heel leuk gedaan met pakkende teksten en melodietjes die blijven hangen.

Pieter konijn – wie kent hem niet. Het konijn dat met zijn vrienden altijd in de problemen komt bij meneer vos, meneer das, meneer de uil of meneer Hoef. Ze beleven de wildste avonturen en worden vaak gered door de geheime ontsnappingsroutes van de vader van Pieter.

Peter Pan – Bij iedereen wel bekend, de film over Peter Pan. Altijd weer in gevecht met kapitein Haak.

Jake en de nooitgedachtpiraten – een serie gebaseerd op het verhaal van Peter Pan over Jake die ruzie heeft met kapitein Haak.

Powered By Checklist

Wat kun je nog meer doen?

Maar na een tijdje zijn we ook netflix wel weer zat. Hoe leuk het ook is en vooral ook makkelijk. Het is niet voor de hele dag. Tenminste niet voor mijn kinderen. Wat we dan doen is best verschillend. Nola helpt graag mee schoonmaken of was opvouwen. We hebben eens van een grote doos een schip gemaakt die ik door de kamer duwde. Samen met Luca een duplo trein gemaakt waar hij de hele middag mee heeft gespeeld. Of we gaan we naar opa bijvoorbeeld. Toch even de deur uit tussen de buien door.

Wat is jullie favoriete bezigheid als het regent? Hebben jullie ook netflix? Ik lees het graag in een reactie.

liefs Minke

 Loading InLinkz ...

onderwerpen mama challenge

Powered By Checklist

Related Post

11 gedachten over “Mamachallenge #2: Het regent, hoera voor netflix!

 1. nicole

  Wij hebben ook Netflix en het grote voordeel is dat je kind niet geconfronteerd wordt met reclames en dergelijke.

  Lezen vind ik ook erg fijn als het buiten regent.

 2. Fleur | MizFlurry

  Beat Bugs is mijn favoriet voor de kinderen haha. Kate houdt vooral van Mickey Mouse Clubhouse en de jongens van Pokemon. Wat ik ook een groot voordeel vind van Netflix ipv YouTube is dat ze niet bij rare content terecht (kunnen) komen.

 3. Pingback: Mamachallenge #3: je tuin pimpen en opknappen in de vakantie

 4. Pingback: Mamachallenge #1: Gratis uitstapje naar de kinderboerderij de proosdij -

 5. Pingback: Mamachallenge #4: recept voor ijs -

 6. Pingback: Pimp je eigen lamp – Life by Xenia

 7. Pingback: Wat doe je als het buiten regent – Mama's met thee

 8. Pingback: Mama challenge, een terugblik - Webkonijn

 9. Pingback: Kerstvakantietip: Gezellig met het hele gezin TV kijken! - MamaMinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *