Mama & kind

Ockyz Sweakers zwemsokken, de waterschoen van tegenwoordig

De zomer staat weer voor de deur. De laatste schoolweek is bijna begonnen en iedereen heeft het over vakantie. Een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. En die willen we zo plezierig mogelijk houden. Lekker even eruit met de kinderen. Elke dag zwemmen. Luca is er dol op en zou het liefst het hele jaar in een vakantiehuisje zijn. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en je leuke vakantie kan zo maar veranderen in een bezoekje aan de EHBO. Gelukkig zijn er de Ockyz sweakers zwemsokken.

Wat is het?

Ken jij het al, de zwemsokken? Ik had het online al veel gezien, maar in het zwembad kwam ik ze eigenlijk nog niet tegen. Ook toen wij de zwemsokken gingen testen zag ik, op één ander kindje na, geen zwemsokken. Zo jammer, want met de zwemsokken is uitglijden verledentijd. Het is een sok, zonder tenen, die je aantrekt voor je gaat zwemmen. Eigenlijk een soort waterschoen, maar dan een stuk comfortabeler. Aan de onderkant zit een soort rubber patroon dat erg stroef is. Ondanks het water is uitglijden bijna onmogelijk.

Wat vond Luca er van?

Ik was een beetje sceptisch, Luca is niet zo van de veranderingen. Gelukkig wilde hij deze sokken wel proberen. Na de eerste keer wilde hij ze elke keer dat we gingen zwemmen aan. Het gaf hem een gevoel van zekerheid. We hebben ze getest in het zwembad van center parcs. Daar kunnen de stenen naar het water nogal glad worden. Ook was er een glijbaan bij de peuterbadjes die wat schuin naar beneden loopt. Ik heb daar menig kind onderuit zien vallen. Behalve Luca. Hij bleef keurig staan en kon gewoon weglopen. Hij blij en zeker van zichzelf in het water. Mama en papa ook heel blij.

Is het een aanrader?

Mocht je het nog niet door hebben, wij zijn enthousiast. Niet een klein beetje, maar heel erg. Ik zou niet meer zonder willen. De sokken kosten tussen de 14,95 en 19,95 euro en kunnen dan 4 maten mee. Wij kozen voor maat 23-26. Helaas voor ons zit Luca net in 26, maar ik durfde het niet aan een maat groter te bestellen. Als hij er uit gegroeid is bewaren we ze gewoon voor Nola, tenzij ze echt niet met blauwe sokken wil lopen natuurlijk. Voor hem kopen we dan wel weer nieuwe. Het is zo fijn om hem te zien genieten zonder dat hij bang is om uit te glijden. Uiteraard mag je nog steeds niet rennen, maar het geeft een stuk meer zekerheid.

Wat vinden jullie van deze Ockyz Sweakers zwemsok? Zouden jullie er één aanschaffen?

Je kunt ze hier bestellen.

liefs Minke

Blogger op mamaminke.nl. Een mamablog over geloof, kids en liefde.

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: