Christelijk geloof

Review Geef kleur aan je bijbel – journaling bijbel voor kinderen

Herinneren jullie je nog mijn bericht over de nieuwe journaling bijbel in Nederland? Je kunt anders hier nog even terug lezen over de geef kleur aan je bijbel, journaling bijbel voor kinderen. Ik schreef daar over de nieuwe journaling bijbel voor kinderen. Anders dan de schrijfbijbel heeft deze bijbel niet alle verhalen/boeken uit de bijbel, is hij gemaakt voor kinderen en bevat tekeningen. Op mijn instagram liet ik al eens een preview zien hiervan. Nu kunnen jullie ook lezen of hij echt zo leuk is als ik dacht dat hij was.

De journaling bijbel

Als je gewend bent aan de schrijfbijbel en de bijschrijfbijbel is het weer even wennen aan het formaat. Wat voor mij echt een pluspunt is, is het dikke papier. Echt teken papier. Uiteraard heb ik dit even goed getest, maar daar over later meer. Wat me op viel was dat het echt goed op kinderen is ingespeeld. Er zijn veel tekeningen en handletteringen die af zijn. Die kunnen mooi ingekleurd worden door je kind. Er zijn er ook een aantal die nog niet af zijn, bijvoorbeeld bij Mozes in het rieten mandje waarbij juist het mandje ontbreekt. Duidelijk te zien waar hij hoort, maar hij moet nog wel even getekend worden. Een extra uitdaging voor je kindje. Daarnaast is er genoeg witruimte om je eigen creaties te maken.

Wat ik gebruikte om te testen

Het papier ziet er veel dikker uit als in de schrijfbijbel. Het voelt ook veel dikker. Dus ik nam de proef op de som en probeerde verschillende materialen uit. Ik nam waterverf, acrylverf, met water verdunde acrylverf, stempelinkt, fineliner van de hema en washitape van de action. Ik bewerkte de pagina niet voor (gebruikte wel 1 van de laatste pagina’s om even te testen. Je weet maar nooit). Ik deed ook niets achter te pagina. Mocht hij doordrukken dan zou het dus ook op de pagina erna komen. Potlood geloof ik wel, ik was meer benieuwd naar de verf en gebruik van water.

De test van de journaling bijbel

Wat is het fijn papier om mee te werken. Ik mist enkel een papiertje achter de pagina zodat ik niet op de pagina eronder zou verven zelf. Alleen de acrylverf die ik met water verdunde en nog wat extra water gaf kon je zien op de achterkant. Niet eens op de pagina erachter. De rest van de materialen drukte niet door. Ik wilde mijn washitape nog even verplaatsen en nam toen wel wat papier van de pagina mee. Geen gat erin, maar het eerste laagje was er wel af. Dit kan natuurlijk komen door de washitape zelf (want niet heel duur van de action), maar wilde het toch even vermelden. Verder is het echt zo fijn papier om op te werken. Ik denk dat het juist ook heel geschikt is voor mixed media.

Voor welke leeftijd geschikt

Bij een kinderbijbel vind ik het altijd fijn om te weten voor welke leeftijd het geschikt is. Het verhaal zelf is voor iets grotere kinderen. Vanaf groep 6 denk ik. Mijn kinderen zijn nog jonger dus ik het dit niet goed kunnen testen. Tekeningen inkleuren kunnen ze natuurlijk al veel sneller. Je kunt het verhaal uit hun eigen bijbel vertellen en dan de tekening laten inkleuren. Als ze leren lezen zijn de plaatjes met handlettering ook erg leuk denk ik. Kleuren zou ik doen vanaf groep 3. Dat is meer omdat ze dan wat langer stil kunnen zitten is mijn idee. Als ik naar Luca kijk zou hij het inkleuren prima kunnen, maar na 3 strepen potlood is hij het wel weer zat. Toch minder leuk. Wel heel gezellig om samen met je kind bijbel journaling te kunnen doen.

Conclusie

Een hele leuke bijbel met de meeste veel gelezen verhalen uit de bijbel. Geschikt voor zelf gebruik bij kinderen uit de bovenbouw. Met wat hulp kun je er zeker al eerder mee starten. Een heerlijk momentje om samen met je gezin het journaling bijbel op te pakken. Lijkt jou dit een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen?

liefs Minke

Deze blog bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Blogger op mamaminke.nl. Een mamablog over geloof, kids en liefde.

19 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: