Lifestyle

Een simpel ontbijt dat lekker en gezond is

Op instagram plaatste ik een foto van een nieuw ontdekt ontbijt. Daar kreeg ik veel leuke reacties op en ook via mijn blog kwamen de reacties binnen. Dan kan ik dat natuurlijk niet voor mijzelf houden. Maar een recept kunnen we het niet noemen. Het is gewoon wat ingrediënten bij elkaar in een bak stoppen en lekker eten maar. Kijken jullie mee?

Afvallen en eten

Helaas voor mij ben ik een echte snoepkont. Ik hou gewoon van lekker eten. En lekker veel eten. In combinatie met afvallen is dat geen goed idee. Een zeer slecht idee zelfs. Dus ik besloot weer eens Griekse yoghurt in huis te halen. Die met 2% vet. Geen idee of dat beter is dan die andere, maar ik heb eens gehoord van wel. En qua prijs maakt het niet uit. Beide even duur. En walnoten, want die waren in de aanbieding. Maar duur joh! Dat vind ik dan weer een nadeel. Een koek is zoveel goedkoper. Maar goed. Ik kocht dus walnoten. Banaan heb ik altijd wel in huis dus dat kwam mooi uit.

Wat heb je nodig voor dit ontbijt?

  • 1 banaan
  • 6 tot 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 grote hand walnoten, in kleine stukjes
  • honing

Hoe maak je dit ontbijt?

Doe de Griekse yoghurt in een kom. Pel de banaan en snij in stukjes die je op de yoghurt legt. Pak de walnoten en knijp ze in je hand fijn. Zo heb je wat kleinere stukjes die makkelijker te eten zijn. Klein beetje honing erover en klaar om te eten.

Zelf gooi in daarna alles door elkaar. Maar dat ben ik. Ik hou van eten door elkaar. Niet fotogeniek enzo, maar wel lekker. Nola is er ook gek op trouwens. Jong geleerd is oud gedaan hoop ik. Dus zij eet meestal lekker met mij mee. Mocht je dit nou ook eens maken en op instagram zetten. Tag me dan, vind ik leuk. Eet smakelijk!

liefs Minke

Blogger op mamaminke.nl. Een mamablog over geloof, kids en liefde.

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: